0

Pasif / Akıllı Kartlr ve Türleri Nelerdir?

PASİF -PVC Kartlar

Pasif kart olarak adlandırılan PVC kartlar, içerisinde herhangi bir çip bulundurmayıp, en basit anlamda bilgilendirme ve tanıtım kartları olarak kullanılmaktadır.

Termal baskı ile kişiselleştirme işlemleri yapılan pasif kartlar ağırlıklı olarak müşteri sadakat kartları olarak kullanılmaktadır. Firmanıza özel renk ve logoya sahip tasarımlar ile kullanım amacınıza uygun plastik kartları kaliteli şekilde üretilmektedir.

Plastik kartlar kişiselleştirme amaçlı olarak, kart üzerine Barkod basılarak Personel Devam Kontrol sistemleri için de kullanılabilir. Düşük maliyetli olan PVC kartlar kolay termal baskı yapılabilmesi sayesinde oldukça fazla tercih edilmektedir.

Hayat Kart üretim tesisinde ürettiğimiz tüm plastik kartlar, standart PVC alt tabakasına sahip, yüksek kaliteli plastik kullanılarak ISO standartlarına uygun olarak üretilmektedir.

https://hayatkart.com/tr/main/pages/pasif-pvc-kartlar

MANYETİK ŞERİTLİ Pasif Kart

Manyetik Şeritli Pasif Kartlar, içinde temassız ve temaslı herhangi bir çip bulundurmayan, plastik gövde ve manyetik şeritli plastik kartlardır. Manyetik bant teknolojisine sahip kartlarda data manyetik şerit üzerine şifrelenmektedir. Manyetik kartların sahip olduğu özellik sayesinde dataların kaza ile silinme veya zarar görme ihtimallerini azaltılarak güvenilirliği artar.

Manyetik Şeritli Kartlar, Müşteri Sadakat Kartları, Etkinlik Giriş Kartları, Fuar Kartları, Üyelik Kartları uygulamaları için kullanılabilir. Manyetik şeritli kartlar ayrıca emniyet altındaki binaların, otel odalarının ve diğer tesislerin giriş kontrolü için de kullanılmaktadır.

https://hayatkart.com/tr/main/pages/manyetik-seritli-pasif-kart

AKILLI KART TÜRLERİ NELERDİR?

TEMASLI Akıllı Kart
Akıllı Kartlar, içerisinde temaslı veya temassız çip bulundurarak çok çeşitli türde veriyi saklayabilen ve işleyebilen kartlardır. Bu kartlar içerisindeki özel çipleri ile farklı şifreleme tekniklerini kullanarak bilgilerin okunmasına veya kopyalanmasına engel olan özel kartlardır.

Akıllı kartların kullanımı her geçen gün artmakla birlikte bilgileri güvenli şekilde saklanmasının yanı sıra güvenli bir anahtar olarak yanında kimlik ve ödeme uygulamalarında da kullanılabilir.

Akıllı Kartlar temaslı ve temassız olarak iki farklı şekilde kullanılabilirler. Temaslı Akıllı Kartlarda çip kartın üzerinde görünür şekilde ve kart okuyucunun içine yerleştirilmesi ile çalışır. Bu sebeple temaslı (contact) özelliğe sahiptir. Kartın yüzeyindeki mikro çip kart okuyucuya yerleştirildiğinde çip üzerindeki veri aktarımı kolay bir şekilde gerçekleşir ve kayıt altına alınır.

Hayat Kart olarak sunduğumuz yüksek teknolojik özellikler ve kart yüzeyindeki çip sayesinde temaslı akıllı kartlar, bilgisayar ve internet güvenliği gibi birçok alanda kullanılır.

https://hayatkart.com/tr/main/pages/temasli-akilli-kart

TEMASSIZ Akıllı Kart

Akıllı kartlardan bir diğeri olan temassız akıllı kartlarda kart, okuyucuya yerleştirilmeden içerisinde bulunan çip ve antenler sayesinde bilgiyi temassız olarak hızlı bir şekilde aktarabilir.

Birçok alanda kullanılan ve çeşitli sistemlerle uyumlu olan temassız akıllı kartlar, müşteriye verildikten sonra da işlem yapılabilir olduğundan kullanımı oldukça esnek ve uygun maliyetli kartlardır. Çok amaçlı olarak sunduğumuz temassız akıllı kartlar; geçiş kontrol sistemlerinde öğrenci kartları, kimlik kartları, personel kartları, sadakat kartları ve daha birçok kart türünde kullanılabilir.

Proximity ve UHF Kartlar temassız özelliğine sahip akıllı kartlardır.

https://hayatkart.com/tr/main/pages/temassiz-akilli-kart

DUAL INTERFACE Kart

Dual Interface (Çift Arayüzlü) kartlar, aynı anda her iki farklı kart teknolojisinin birleştirilmesi ile oluşturulan kartlardır. Combo kart adı ile de anılmaktadır. Bu kartlar hem temaslı hem de temassız işlemlere olanak tanıyan yerleşik bir çip ve antene sahip çift arabirime sahiptir.

Dual Interface kartlar ayrıca flash bellek veya daha büyük bellek boyutu aracılığıyla daha hızlı, daha güçlü yeteneklere izin verebilen yongalarla ortak ve tedarikçi iş birliği için fırsatlar sunar.

https://hayatkart.com/tr/main/pages/dual-interface-kart

ULTRALIGHT Kağıt Bilet

Ultralight kâğıt biletler genellikle ulaşım sektörü olmak üzere; konser, spor, gezi, müze, fuar gibi organizasyonlarda tek veya sınırlı kullanımlar için tercih edilebilir.

Ultralight Kâğıt Biletler, güvenlik ve haberleşme protokolünü kullanarak toplamda 512 Byte veri alanı olup, yetkilendirme ve sabit alanları çıkardığımızda 256 Byte sadece şifre ile okunup yazılabilir alan içerir.

Kâğıt biletlerde bir, iki, üç seferlik geçiş hakları tanımlanabildiği için kullan at mantığı ile çalışan uygulamalar için idealdir. Kullanıcı kartı aldıktan sonra tek veya iki/üç seferlik geçiş ve kontroller için kullanır. Tanımlanan kullanım hakları tamamlandığında, kartın kullanımı sona erer ve fonksiyonunu kaybeder.

https://hayatkart.com/tr/main/pages/ultralight-kagit-bilet

Tüm kart teknolojileri ile ilgili detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için https://hayatkart.com/tr/main/pages/kart-teknolojileri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.